Nosaltres

fundadors_falguerasL’any 1911, Antoni Falgueras i Coll, nascut a Santa Coloma de Farners, va fundar la Pastisseria Falgueras a Vilassar de Mar, al número 15 de la Plaça Vella, avui la Plaça Àngel Guimerà, o Plaça de l’Era, número 5. Prèviament, Antoni Falgueras havia treballat de pastisser, durant els hiverns, a Barcelona, i a les temporades d’estiu a La Puda (Montserrat), Sant Sebastià (País Basc) on va tenir l’ocasió de servir al Rei Alfons XIII.

Van passar uns anys i el negoci no acabava de funcionar i va decidir anar-se’n a Costa Rica. Quan Antoni Falgueras va anar a Santa Coloma a acomidar-se de la família, va conèixer la Teresa Bofill, la dona que li va capgirar tots els seus plans.

La Teresa i l’Antoni es van entendre tant que, professionalment la Pastisseria Falgueras va Tbofill_abansguerra2començar a funcionar molt bé, i en l’àmbit familiar, van tenir quatre fills en vuit anys. Passats els anys, la Maria Teresa, la filla gran, i la Maria Pilar, es van fer càrrec de les botigues juntament amb la seva mare, i en Salvador i en Gaspar, es van posar a ajudar el pare a l’obrador. En Salvador, va formar la família Falgueras-Vives, i va tenir cinc fills: la Montserrat, la Rosa Maria, en Jordi, l’Anna i en Carles. En Gaspar, per la seva part, va formar la família Falgueras-Ramon i va tenir tres fills: la Montserrat, l’Antoni i la Rosa.

anys60_era

Entre 1935 i 1936 es va reformar l’obrador. Al 1947 es va inaugurar la botiga del carrer Sant Joan, i sis anys més tard, al 1953 va morir l’Antoni, i el negoci va passar a mans de la seva dona i els seus fills.

Al 1962, i després de la mort de la Teresa, la segona generació va recollir el relleu del negoci i el va tirar endavant: en Salvador i en Gaspar al front de l’obrador, la Maria Teresa a la botiga de la plaça de l’Era, i la Pilar i la Paquita Ramon a la botiga del carrer Sant Joan, fins arribar a la jubilació.


L’any 1991 la Rosa i l’Antoni Falgueras Ramon
varen prendre el relleu de la pastisseria, juntament amb el Joan Fontseca, el marit de la Rosa, que fins el dia d’avui segueixen mantenint viu l’esperit de l’Antoni Falgueras i Coll, d’ara fa més de 100 anys.

El desembre 2012 es va inaugurar a la Plaça de l’Era el “Petit Falgueras”, una cafeteria molt acollidora on es poden degustar tots els productes de la pastisseria acompanyant-los d’una bona xocolata calenta, cafè, te o refresc.

La botiga del carrer Sant Joan es va tancar definitivament el novembre de 2018. El mobiliari de fusta, fet a man, es va donar a les “Botigues Museu de Sallás de Pallars” on properament s’obrirà una “pastisseria museu” amb el nostre nom.”

Servei a domicili a Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera